2012. január 25., szerda

Feketeerdei Herr kakukkos kakukkóra - Jelenlegi ára: 25 900 Ft


Hagyományos formájú, szép hangú, újszerű, kb. 30 éves, kategóriájában közepes nagyságú, német készülék. Az egyik leghíresebb (ma is üzemelő? ) kakukkóra gyárat 1918-ban Tribergben alapította Hubert Herr. A fa óradoboz festett díszítése és az inga szép fafaragás. A rézszerkezetes óramű, s kakukkoló része is súlymotoros meghajtású. Az óra úgynevezett félütő megoldású, azaz félkor egyet, egész órakor az óra számának megfelelő számút kakukkol a számlap feletti ablak kinyílásakor előbukkanó madárka. A szerkezet ugyanakkor gongütést is ad a hátlapon elhelyezett hangrugóra. A hangadás jobboldalon található karral szüneteltethető. Szintén itt látható az Association of Black Forest Clock hitelesítő emblémája. Az óraszerkezet hátsó réz szerelőlapjába a HUBERT HERR TRIBERG GERMANY és az unadjusted and no jewels feliratok vannak beütve (gravírozva). A fémsúlyok fenyőtobozt mintáznak, tömegük 2x. 375g. Egy felhúzással – a kakukkos óráknál szokásos– egy napos működés. Befoglaló méretek (inga és súlyok nélkül): szélesség 26cm, magasság 35cm, mélység 16cm. Működő lánchossz: 2x185cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1990 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, törékeny csomagként, tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.


Jelenlegi ára: 25 900 Ft

Az aukció vége: 2012-02-05 00:14
. Feketeerdei Herr kakukkos kakukkóra - Jelenlegi ára: 25 900 Ft